FORGOT YOUR DETAILS?

Ολυμπιονίκης της πάλης επιστρέφει χρυσό μετάλλιο

by / Tuesday, 26 February 2013 / Published in ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Πάλης Valentin Yordanov σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση αφαίρεσης του αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, επέστρεψε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στην Ατλάντα το 1996.

Επέστρεψε το μετάλλιο στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κο Ζακ Ρογκ, μαζί με μια επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ πριν δέκα ημέρες, να αφαιρεθεί η πάλη από το πρόγραμμα των αγώνων μετά το Ρίο το 2016.

“Ως ένδειξη διαμαρτυρίας επιστρέφω το χρυσό μου μετάλλιο, το οποίο κέρδισα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λοζάνη,” έγραψε στην επιστολή του προς τον Rogge ο Yordanov, επιστολή την οποία παρουσίασε συναισθηματικά φορτισμένος σε συνέντευξη Τύπου στη Σόφια.

“Με την πράξη μου αυτή εκφράζω την αλληλεγγύη μου στα εκατομμύρια των αθλητών και των φιλάθλων του αθλήματός μας, οι οποίοι καταδικάζουν την απόφαση της ΔΟΕ. Το άθλημά μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ολυμπιακού Κινήματος και είναι ένα από τα θεμελιώδη αθλήματα των Αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.”

Οι παλαιστές της Βουλγαρίας έχουν κερδίσει συνολικά 68 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, από τα οποία τα 16 είναι χρυσά, καθιστώντας την πάλη το πιο επιτυχημένο άθλημα της χώρας τους στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Yordanov, έχει κερδίσει 10 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1996, αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της κατηγορίας των 52 κιλών ελευθέρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης.

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Βουλγαρικής πάλης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Yordanov, προβλέποντας ότι η ΔΟΕ δεν θα υλοποιήσει την πρόταση κατάργησης της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Leave a Reply

TOP