FORGOT YOUR DETAILS?

Αγώνας τριάθλου στις Σπέτσες

by / Thursday, 30 April 2015 / Published in ΝΕΑ
5

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου διοργανώθηκε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός στις Σπέτσες.
Το Spetsathlon με εκατοντάδες συμμετοχές, περιελάμβανε ξεχωριστούς αγώνες κολύμβησης και ποδηλασίας το Σάββατο, και αγώνα τριάθλου την Κυριακή.
Τον σύλλογό μας εκπροσώπησε ο δάσκαλος μας Νεκτάριος Σαμιώτης ο οποίος συμμετείχε και στους τρείς αγώνες και δήλωσε τα παρακάτω:
Το spetsathlon είναι ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός μια γιορτή με πολλούς αθλητές από όλες τις ηλικίες και τις κατηγορίες. Δεν θα αναφερθώ στους αγώνες και στις δυσκολίες και στις επιδόσεις αλλά θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα κορυφαίο συμβάν που με άγγιξε. Θα ήθελα όλοι οι μαθητές του συλλόγου όπως και οι γονείς και οι δάσκαλοι να έβλεπαν τον αθλητή ( Νίκο Παπαγγελή) με το ένα πόδι, ό οποίος αγωνίστηκε στο τρίαθλο την Κυριακή. Το παλληκάρι κολύμπησε 800 μέτρα, κατόπιν ανέβηκε σε κανονικό αγωνιστικό ποδήλατο και έκανε ποδήλατο με το ένα πόδι (μονοπεταλιά ) για 25 χιλιόμετρα ανηφόρες και κατηφόρες που εγώ παρακαλούσα να τελειώσουν. Ο προπονητής του ακολουθούσε από πίσω με άλλο ποδήλατο. Κατόπιν μόνος του φόρεσε μια ειδική ζώνη με το τεχνητό μέλος και ξεκίνησε τα 5 χιλιόμετρα τρέξιμο. Ουσιαστικά απλά στηριζόταν και έτρεχε με το ένα πόδι. Στην προσπάθεια αυτή λυγίσανε και οι πέτρες. Απόλυτος σεβασμός και μάθημα ζωής από ένα υπερήφανο 16χρονο παιδί που δίδαξε ήθος και μας έκανε να σκεφτούμε πολλά. Ας έρθει τώρα οποιοσδήποτε μαθητής να μου πει δεν μπορώ, δεν θα τα καταφέρω, δεν προλαβαίνω, δεν έχω χρόνο, έχω κουραστεί και διάφορα άλλα τέτοια.

Leave a Reply

TOP