FORGOT YOUR DETAILS?

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

by / Tuesday, 29 October 2013 / Published in ΝΕΑ
kids-judo

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ

ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Τα  οφέλη των πολεμικών τεχνών εκτείνονται σε ένα φάσμα  φυσικών, διανοητικών, και κοινωνικών ιδιοτήτων. Οι ιδιότητες αυτές μαθαίνονται και βελτιώνονται μέσα από την συνεχή εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες ή τα λεγόμενα μαχητικά sport.
ΑΝΤΟΧΗ :  Τα οφέλη της φυσικής ικανότητας για τα παιδιά είναι γνωστά. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο σχετικά με την άσκηση, τα φυσικά ενεργά παιδιά έχουν λιγότερα χρόνια προβλήματα υγείας από τα παιδιά που είναι στατικά. Οι πολεμικές τέχνες ασκούν αρμονικά όλες τις ομάδες μυών και τενόντων. Η συγκεκριμένη προπόνηση βελτιώνει την ικανότητα  της αντοχής της δύναμης και της ευλυγισίας  σε πολύ μεγάλο βαθμό, και δημιουργεί δυνατά και γεμάτα υγεία  παιδιά.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ : Πολλά  παιδιά  κατοικούν σε γειτονιές όπου η βία στους δρόμους είναι αυξημένη. Η δυνατότητα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, τους δημιουργεί μία αίσθηση ασφάλειας και αυτοπεποίθησης. Σχεδόν τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους.  Στην πραγματικότητα με την κατανόηση και την κατοχή ενός πιο υψηλού επιπέδου γνώσης και  δύναμης μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους με την χρησιμοποίηση λιγότερης  ή καθόλου δύναμης.

Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ :  Τα παιδιά μαθαίνουν να  εκτελούν  σύνθετες και καινούργιες τεχνικές, πράγμα που  απαιτεί πλήρη αυτοσυγκέντρωση. Οι μαθητές πρέπει να συγκεντρωθούν έτσι ώστε να εκτελέσουν οποιαδήποτε τεχνική με ακρίβεια και πληρότητα.  Οι ειδικοί  πιστεύουν ότι αυτή η συγκέντρωση  κάτω  από πίεση είναι  σχεδόν ίδια με αυτή των  εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια.

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΩΝ : Οι απαιτήσεις για κάθε επίπεδο ζωνών καθορίζονται  λεπτομερώς και αντιπροσωπεύουν την βελτίωση. Κάθε βαθμίδα απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια, και αντιπροσωπεύει περισσότερη γνώση. Η εκμάθηση που γίνεται σταδιακά μπορεί να βοηθήσει την κατανόηση και άλλων  δύσκολων λειτουργιών πέραν των πολεμικών τεχνών, π.χ. την εκμάθηση κολύμβησης ή το διάβασμα  που απαιτείται κάθε φορά  στο σχολείο.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ :  Η οργανωμένη φύση των πολεμικών τεχνών ενθαρρύνει και προυποθέτει μια βαθιά αίσθηση  αυτοπειθαρχίας από τους μαθητές. Κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει την μαύρη ζώνη σε μια μέρα ούτε να συμπεριφέρεται όπως θέλει κατά την διάρκεια του μαθήματος. Έτσι οι μαθητές μαθαίνουν ότι οι στόχοι τους θα απαιτήσουν την υπομονή, τη σκληρή εργασία, και την αφιερωμένη μελέτη κατά τη διάρκεια αρκετών ετών. Το μήνυμα που λαμβάνουν οι μαθητές  είναι ότι για να αξίζεις κάτι, πρέπει να δουλέψεις σκληρά για αυτό.

Επίσης οι πολεμικές τέχνες βοηθούν πολύ τα παιδιά που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν εύκολα σε συγκεκριμένους στόχους. Οι πολεμικές τέχνες περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα  διδάσκουν τον αυτοέλεγχο και τη συγκέντρωση. Προκειμένου να εκτελεσθεί μια τεχνική σωστά, οι μαθητές πρέπει να εστιάσουν έντονα στο στόχο τους. Η πειθαρχία για πολλούς ανθρώπους είναι να κάνεις ότι πρέπει να κάνεις ακόμη και αν δεν το επιθυμείς.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ : Οι μαθητές όπως και όλοι οι αθλητές αισθάνονται μια ισχυρή αίσθηση της συναδελφικότητας μεταξύ τους.  Αυτό το συναίσθημα είναι βασισμένο στην κοινή εμπειρία αλλά και την ομαδική υπέρβαση των προκλήσεων.

αυτοσεβασμός : Ο αυτοσεβασμός βασίζεται στην αξία που δίνει κάθε άνθρωπος στον εαυτό του. Εάν ο μαθητής νιώθει ικανός και βέβαιος, τότε μπορεί να νιώσει σεβασμό προς τον εαυτό του.  Οι πολεμικές τέχνες χτίζουν τον αυτοσεβασμό με την παροχή μικρών προκλήσεων που οδηγούν σε επιτυχία.  Οι μαθητές διδάσκονται να υπερνικούν τις προκλήσεις τους μέσα από την άσκηση και την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ:  Ο σεβασμός είναι άρρηκτα συνυφασμένος με τις πολεμικές τέχνες.

Οι μαθητές δείχνουν σεβασμό στους συμμαθητές τους, στον δάσκαλό τους, και ακόμη και στο σχολείο ή στον χώρο που γυμνάζονται. Έτσι μαθαίνουν να  εκτιμούν τις γνώσεις που τους παρέχονται και να αναγνωρίζουν με σεβασμό τις δυνατότητες και τις γνώσεις των άλλων.

Οι πολεμικές τέχνες διδάσκουν τους μαθητές να εκτιμούν την ηλικία, την τάξη, την πείρα, και την εμπειρία. Σέβονται επίσης εκείνους που ξέρουν περισσότερα από αυτούς. Αυτός ο σεβασμός μπορεί επίσης να μεταφερθεί στα σχολεία αλλά και σε κάθε άλλη κοινωνική δραστηριότητα.

ΗΡΕΜΙΑ.  Οι πολεμικές τέχνες, λόγω των έντονων ασκήσεών τους, επιτρέπουν στους μαθητές να απελευθερώσουν τη νευρικότητά τους πάνω στην άσκηση. Η εκτόνωση είναι πάντα ένας τρόπος να διασκορπιστεί ο θυμός. Οι γνώστες των πολεμικών τεχνών λειτουργούν πάντα και παντού με ηρεμία. Αυτή η εσωτερική ειρήνη οφείλεται σε διαφορετικούς  παράγοντες, αλλά είναι πιθανώς ένα αποτέλεσμα της βίωσης των αγχωτικών καταστάσεων κατά την εκμάθηση της αυτοάμυνας — και της υπερνίκησης τους. Η εμπιστοσύνη που νιώθεις μέσω της γνώσης των πολεμικών τεχνών δημιουργεί ηρεμία σε αγχωτικές και άλλες δύσκολες καταστάσεις.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΣΠΟΡ.

Σχεδόν σε όλες τις πολεμικές τέχνες, τα παιδιά  αλλά και οι μεγαλύτεροι ασκούμενοι  έχουν την δυνατότητα να συναγωνίζονται μεταξύ τους, αλλά και με αθλητές άλλων παρεμφερών συστημάτων.

Αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για  κάποιον ο οποίος πέρα από όλα τα άλλα  ασχολείται με μια μαχητική τέχνη όπως θα ασχολούνταν με οποιοδήποτε άλλο άθλημα .

Οι αγώνες οι οποίοι πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα  αναγνωρισμένων αθλητικών ομοσπονδιών είναι απόλυτα ασφαλείς και δίνουν στους αθλητές την δυνατότητα να εξελιχθούν στον αθλητικό τομέα, να διεκδικήσουν διακρίσεις και αναγνώριση καθώς και να  βιώσουν το νόημα της ευγενούς άμιλλας και του αθλητισμού.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Τα οφέλη για την ενασχόληση με τα μαχητικά αθλήματα ισχύουν ανεξαρτήτως φύλλου για όλα τα παιδιά. Υπάρχουν όμως επιπρόσθετοι λόγοι για τους οποίους τα κορίτσια  πρέπει να ασχοληθούν με αυτά..

Τα  κορίτσια συχνά δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα αγόρια για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης τους. Τα αγόρια  υπερτερούν σε δύναμη και διοχετεύονται στον αθλητισμό στις νέες ηλικίες ενώ τα κορίτσια στρέφονται προς τις ακαδημαϊκές, τις κοινωνικές, και οικογενειακές αξίες για να χτίσουν την ασφάλεια και τον αυτοσεβασμό.

Η εκμάθηση των πολεμικών τεχνών είναι συχνά ευκολότερη για τα νέα κορίτσια από τα αγόρια . Η φυσική ευελιξία ενός κοριτσιού είναι ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τα αγόρια της ίδιας ηλικίας. Σε μερικές τέχνες  η δύναμη δεν είναι τόσο σημαντική. Κατά συνέπεια τα κορίτσια μπορούν να απολαύσουν μια μοναδική υπερηφάνεια στις δυνατότητές τους και μπορούν να σκεφτούν, “εάν μπορώ να κάνω ότι και ένα αγόρι στις πολεμικές τέχνες μπορώ να τα καταφέρω και στους υπόλοιπους τομείς το ίδιο καλά.”

Πρόληψη επιθέσεων και βιασμών

Τελικά, τα κορίτσια χρειάζονται μια ιδιαίτερη εστίαση στην αυτοάμυνα. Οι τεχνικές που μαθαίνονται μέσω των πολεμικών  τεχνών μπορούν να βοηθήσουν τα κορίτσια να αποφύγουν τις επιθέσεις προτού να εμφανιστούν ή να υπερασπιστούν τον εαυτό τους εάν  πραγματοποιηθεί μια επίθεση.

Leave a Reply

TOP